Otthonápolás igénybevétel menete

Alábbiakban leírjuk, hogy az otthonápolási szolgáltatásunk igénybevételének mi a menete.

Az Otthoni Szakápolási Szolgálatot igénybe vevő Ügyfelet egy előzetesen egyeztetett időpontban felkeresi az ellátás helyszínén a munkatársunk. Az első látogatás során szükséges felmérni a páciens egészségügyi állapotát, igényeit és az ellátás helyszínét. Az állapot felmérés részeként a rendelkezésünkre bocsátott orvosi kórtörténet és szakorvosi javaslatok áttekintése alapvető az Ápolási szerződés elkészítéséhez.

A részletes tájékozódást követően az ápolási anamnézis alapján előkészítjük az Ápolási szerződést melyben rögzítjük, hogy milyen feladatok ellátását vállalja a Szolgálat, különös tekintettel a feladatok típusára, feltételeire és gyakoriságára.

A szolgáltatás nyújtás ideje alatt a főnővér – szupervizor – hetente minimum egy alkalommal meglátogatja a pácienst és tájékozódik az állapotáról, illetve tartja a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Az így nyert adatok alapján értékeli az ellátást és szükség szerint módosítja az ápolási tervet.

A szolgáltatással kapcsolatos észrevételeket, kéréseket, kérdéseket a főnővér felé közvetítheti a páciens illetve a hozzátartozó munkanapokon 08 – 18 óra között.

Az egészségügyi szakdolgozók beosztásuk szerinti időben, rendezett külsővel, a megfelelő felszerelés birtokában és a Szolgálat által részükre kibocsájtott igazolvány felmutatásával kötelesek megjelenni a páciens otthonában, munkavégzésre alkalmas állapotban.

A Szolgálat munkatársai feladataik elvégzését az Ápolói lázlapon vagy az Ápolói dekurzus lapon vezetik, melyet a teljesítés igazolása érdekében kézjegyével lát el az egészségügyi szakdolgozó és az Ügyfél.

A főnővér a szolgáltatásnyújtás végével ápolási zárójelentést készít és az ápolási igazgató jóváhagyásával a páciens részére átadja. Tartós ellátás esetén havi rendszerességgel összefoglaló értékelést készít a páciensről.  Az ellátás minőségéről egy rövid kérdőívet töltet ki a páciensekkel és vagy a hozzátartozókkal, félévi rendszerességgel illetve a szolgáltatásnyújtás végén.

Ha ápolási gondja van, mi segíthetünk!
Szakszerű otthonápolási csomagok, tanácsadás, oktatás