Ápolási tanácsadás – alapápolás oktatás

05 jan Ápolási tanácsadás – alapápolás oktatás

Azon családtagoknak, hozzátartozóknak és segíteni vágyóknak, akik önmaguk kívánják szeretteiket ápolni ápolási tanácsadással és oktatással állunk rendelkezésére.

Ápolni mindenki tud! Vagy mégsem?

A szakszerű ápolás több mint a beteg ember segítése, hiszen az ápolás, gondozás során segítőszándékkal ugyan de sok fájdalmat és szövődményt is okozhatunk ha nem értünk hozzá.

A leggyakoribb hibák a fájdalom és sérülések okozása az ellátott páciens és az ellátó családtag, segítő részéről. Az esetek többségében nem a “férfi ereje” hiányzik a páciens mozgatásához, hanem a technikai felkészültség illetve az ápoláshoz szükséges környezet megteremtése.  Kiemelten fontos a megfelelő ápolási ágy kiválasztása.

Szolgálatunk egyik specialitása a személyre és helyszínre szabott alapápolás oktatás. Természetesen nem ápolókat képzünk, csupán  olyan alapápolási technikákat tanítunk meg, melyek révén biztonságosan el tudja látni a családtag is a beteget. Az oktatás elődleges célja, hogy az ápolási műveleteknél ne okozzunk fájdalmat vagy felesleges kellemetlenséget a betegnek illetve ne szenvedjen sérülést, károsodást az ellátó személy.

Az alapápolás oktatás általános témakörei:

  • a beteg megfigyelése,
  • hely-, helyzetváltoztatás segítése, kivitelezése,
  • folyadék -, tápanyag felvétel,
  • ürítési szükségletek kielégítése,
  • higiénés szükségletek kielégítése,

Szakképzett munkatársaink állnak a rendelkezésükre ápolási tanácsadással, mely személyre és helyszínre szabottan segíti Önöket, szeretteik ápolása – gondozása során.


Természetesen minden esetben a megrendelő/páciens igényeihez alakítva egyénre szabott csomagot állítunk össze, a leghatékonyabb ápolás érdekében.

No Comments

Post A Comment

Call Now Button